Új jelszó kérése
Termékajánló
Nagykereskedés

nagyker

Fizetési megoldás
Hírek
2018.10.26 22:22

Mitől jó egy gyerekcipő?

Miről ismerheted fel az egészséges gyerekcipőt?

A megfelelő gyermekcipő, ami tökéletesen illik a lábhoz, több összetevőből áll: megfelelő talphossz, ami a lábhosszból, és a ráhagyásból tevődik. A ráhagyás azért fontos, hogy szabad mozgási tere legyen a lábnak a cipőben, ami a lábujjaknak biztosít elegendő helyet mozgás közben, hogy a cipő ne nyomja. Ezek mellett természetesen fontos a cipő talpának rugalmassága, mely segíti a járást.

 

Rugalmas vagy kemény talp?

A láb tulajdonsága, hogy az izületek mozgás közben rugalmasan viselkedne. Ehhez szükséges a rugalmas cipő talp.

 

Hogyan jövök rá, hogy mikor lesz kicsi a cipő?

A szülőnek rendszeresen oda kell figyelnie a lábra, hogy van-e esetleg piros folt a láb külső és belső oldalán, a lábujjakon és a sarok résznél. Ha ilyet tapasztal, akkor valószínű, hogy a cipő mérete már nem megfelelő. A gyerekeknek általában magasabb a fájdalom küszöbük, mint a felnőtteké, így előfordulhat, hogy zavartalanul hordják az a cipőt, mely már kicsi a lábukra. Érdemes 2-3 havonta megmérni a gyermek lábát, mert 2-4 éves korban a gyereklábak évente 2-3 méretet is nőnek, később persze leredukálódik 1-2 méretre évente.

 

Mi történik, ha túl kicsi a cipő, vagy túl nagy?

Ha túl kicsi a cipő, akkor amellett, hogy nyomja a lábat, még el is deformálhatja. Ha túl nagy, akkor pedig nem fogja meg a lábat, és csúszkálhat a cipőben, ami akadályozhatja az egyenletes járást.

 

Betétes vagy betét nélkül jó egy gyerekcipő?

Természetesen a legegészségesebb, ha mezítláb jár a gyermek, de mivel egy idő után szüksége lesz cipőre, ezért talpbetét és talpbetét között is van különbség. A betét arra szolgál, hogy kicsit kényelmesebbé tegye a járást az egészséges lábnak, de nem feltétlen szükséges. Ha hosszútávon nagyon kitámasztjuk a talpat, akkor az izmok, melyek a talp rugalmasságáért felelnek, azok ellazulnak, és ezzel egy esélyt adhatunk a lúdláb kialakulásának. 

Webáruház készítés