Fizetési megoldás
Hírlevél
Nagykereskedés

nagyker

Facebook LIKE
Céges Kedvezmények

linamar

Látogató számláló
0
4
1
8
9
5
3
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate

Mitől jó egy gyerekcipő?

Miről ismerheted fel az egészséges gyerekcipőt?

Több tulajdonság is befolyásolja, hogy milyen a kényelmes és egészséges gyermekcipő. Fontos a talphossz és a ráhagyás,  A ráhagyás azért lényeges, hogy a lábnak szabad mozgástere legyen  a cipőben, ami a lábujjaknak biztosít elegendő helyet mozgás közben, hogy a cipő ne nyomja. Ezek mellett természetesen fontos a cipő talpának rugalmassága, mely segíti a járást.

 

Rugalmas vagy kemény talp?

A láb tulajdonsága, hogy az izületek mozgás közben rugalmasan viselkedne. Ehhez rugalmas cipőtalp szükséges.

 

Mikor lesz kicsi a cipő?

A szülőnek rendszeresen ellenőriznie kell a gyermek lábát, hogy van-e esetleg piros folt a lábfej külső vagy belső oldalán, a lábujjakon vagy a sarok résznél. Ha ilyet tapasztal, akkor valószínű, hogy a cipő már kicsi. A gyerekeknek általában magasabb a fájdalom küszöbük, mint a felnőtteké, így előfordulhat, hogy zavartalanul hordják az a cipőt, mely már kicsi a lábukra. Érdemes 2-3 havonta megmérni a gyermek lábát, mert 2-4 éves korban a gyereklábak évente 2-3 méretet is nőnek, később persze leredukálódik 1-2 méretre évente.

 

Mi történik, ha túl kicsi a cipő, vagy túl nagy?

Ha túl kicsi a cipő, akkor amellett, hogy nyomja a lábat, még el is deformálhatja. Ha túl nagy, akkor pedig nem fogja meg a lábat, és csúszkálhat a cipőben, ami akadályozhatja az egyenletes járást.

 

Betétes vagy betét nélkül jó egy gyerekcipő?

Természetesen a legegészségesebb, ha mezítláb jár a gyermek, de mivel egy idő után szüksége lesz cipőre, ezért talpbetét és talpbetét között is van különbség. A betét kényelmi és higieniai célokat is szolgál, de nem feltétlen szükséges. Ha hosszútávon nagyon kitámasztjuk a talpat, akkor az izmok, melyek a talp rugalmasságáért felelnek, ellazulhatnak, és ezzel egy esélyt adhatunk a lúdtalp kialakulásának. 

Webáruház készítés